• 27 September

Швеция – Франция

Швеция - Франция
Швеция – Франция, Световно първенство – квалификации, стадион „Френдс Арена“, петък 09 юни 2017, 21:45ч. българско време.

Швеция

След отказването на Златан Ибрахимович от националния отбор на Швеция, феновете очакваха на отбора да премине през преходен период. Шведите се паднаха в нелесна група и това допълнително повлияе на мнението на феновете. Отбора обаче направи добър старт на квалификациите и ако победи днес ще има голям шанс дори за първото място.

Преди този мач шведите се намират на 2-ро място като при победа над Франция ще ги изместят от първата позиция. Дори това да се случи, запазването на едно от първите 2 места няма да е никак лесно. Холандия са само на 3 точки зад тях в момента, а до края на квалификациите Швеция имат само едно домакинства (освен днешното).

Предвид тази ситуация, днес напрежението ще е повече при домакините. Швеция са спечелили 3 от последните си 4 домакинства. Освен това са непобедени в 5 поредни квалификации у дома като са спечелили 4 от тях и завършили веднъж наравно (1-1) с Холандия.

Франция

През последните години Франция се бе изцяло фокусирала върху спечелването на Европейското първенство през 2016 година. Отбора успя да достигне до финала, но за жалост го загуби от Португалия. Добрата новина от европейското първенства е, че младите играчи натрупаха доста опит и ако продължават да се развиват така то Франция би могла да бъде един от фаворитите за спечелването на световното първенство другото лято.

В момента обаче те ще трябва да се фокусират върху квалификационните си мачове, защото въпреки добрия старт на кампанията отбора все още не си е осигурил участие на световното догодина. В момента французите се намират на първо място в групата като водят на 2-я Швеция с 3 точки. До края на квалификациите те имат да изиграят 5 мача като в 3 от тях ще бъдат домакини.

Франция са загубили само един от последните си 20 мача във всички турнири, като това не включва загубата в добавеното време на финала на европейското първенство. Отбора е спечелил 3 от последните си 4 гостувания като цяло, а също така е загубил само един път навън в последните си 8 квалификационни мача.

Швеция – Франция: Прогноза

Швеция играха доста добре в квалификационните си мачове до момента. Отбора не победен в 5 домакинства в квалификации, но тук трябва да отбележа че малко от тези съперници се доближаваха до нивото на Франция.

Малко изненадващо за мен, но може би напълно заслужено, французите са сочени за фаворити за спечелването на групата. Голяма част от това според мен се дължи на победата има над Холандия с 0-1. Не можем обаче да пренебрегнем и факта че отбора е спечелил 3 от последните си 7 мача навън. Освен това Франция няма да търси задължителна победа днес. Отбора ще бъде доволен и на равенството което ще ги постави в позиция в която все още ще контролират положението в групата.

През годините Франция играят доста добре срещу шведите, като са спечелили 3 от последните си 6 гостувания. Ако Швеция спечели този мач, ще бъда доста изненадан, защото Франция разполагат с изключителни таланти, а освен това са наясно колко е важно да не загубят този мач.

Швеция – Франция: Препоръчани залози

Х:
Под 2,5 гола: @1.66 в Bet365

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *