• 04 August

Колумбия – Чили

Колумбия флагЧили флаг
Колумбия – Чили

Световно първенство – Квалификации
Четвъртък, 10 ноември, 2016

Колумбия

В последната си световна квалификация която беше преди месец Колубия завърши 2-2 с Уругвай и сега се намират на 4-то място в групата с 17 точки. Разликата между 3-я и 7-я в класирането е едва 2 точки и 3-те точки в този мач са от изключителна важност.

Колумбия са загубили само 1 от последните си 6 мача в тези квалификации като това е загубата от Бразилия с 2-1. Отбора е отбелязал гол във всеки един от тези мачове, като в 4 от случаите е вкарал по 2 или повече което само посебеси показва с колко добро нападение разполагат.

У дома Колумбия имат 3 победи, 1 равен и 1 загуба през тази кампания. Единствено Аржентина ги победи с 0-1 и единствено в него мач колумбийците не успяха да отбележат гол. В останалите 4 мача те са отбелязали по 2 или повече гола. Единственото притеснително е, че отбора е запазил само 1 суха мрежа от последните си 4 мача, но ако продължат да вкарват по 2 или повече гола и в тази среща, то тогава ми е трудно да повярвам че ще загубят днес.

Чили

В последната си квалификация Чили победи Перу с 2-1 в един много важен мач за тях. В момента отбора се намира на 5-то място в групата и предвид предстоящото им домакинство на 2-я Уругвай, мисля че ще са доволни и на точката в днешния мач.

Чили се представят доста непостоянно. Резултатите им от последните 6 мача са, загуба, победа, загуба, победа, загуба, победа. Единствено в началото на квалификациите те направиха 2 поредни победи. Напоследък всяка тяхна победа е на свой терен, последвана от загуба като гост, което пък ги поставя под натиск да спечелят следващото си домакинство.

Като гости Чили имат 3 загуби от 5 мача, като 2 от тях са в последните им 2 гостувания. Отбора не е успял да запази вратата си суха нито веднъж в тези 5 срещи, като още по-притеснителното е че в 4 от случаите те допуснаха по 2 или повече гола, макар да играха с по-слабите отбори в групата.

Прогноза

Смятам че Колумбия ще спечели този мач, но въпреки това мисля да се насоча към залог за над 2,5 гола. Чили не могат да опазят вратата си суха когато гостуват, а Колумбия доста често бележи 2 или повече гола пред собствената си публика.

Отбора на Чили е отбелязал гол в 3 от последните си 5 гостувания, а Колумбия въпреки че бележи доста , в защита не се справя доста добре и често допуска голове. Освен това Чили са отбелязали гол в последните си 4 гостувания на колумбийците.

Залог: Над 2,5 гола при коефициент от 1.95 в Bet365

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *