• 22 September

Предварителен преглед на плейофите в Англия – Лига 2

След поредния вълнуващ сезон, английската лига 2 достигна своя край. Вече е ясно кои ще са 4-те отбора борещи се в плейофите за промоция към лига 1. В тази статия ще ви предоставя малко информация за всеки един от отборите които ще участват във въпросните плейофи.

Лутън

В първия си цял сезон начело на Лутън Нейтън Джоунс постигна много положителни резултати. Отбора завърши на 4-то място като малко не му стигна да се добере до място в топ 3 където изкачването в Лига 1 е автоматично. Въпреки това играчите съвсем разбираемо се радваха на класирането си в топ 7. Понастоящем Лутън са в серия от 7 мача без загуба спечелвайки 5 от тях.

Нейтън Джоунс прекара 4 години начело на Брайтън преди да поеме Лутън

От всички отбори в плейофите, мисля че няма да сбъркам ако кажа че Лутън е най-постоянния в играта си и определено е фаворита за спечелване на промоция към лига 1. Въпреки че класирането на отбора е дело на целия отбор, двама играча се отличават в състава. Това са нападателя Дани Хилтън който е отбелязал 21 гола и играещия малко зад него Камерън МакГийхан който не само създава безброи положения за своя отбор, но е и отбелязал 10 гола. Лутън разполагат със качествата да спечелят тези промоции и ако това се случи то според мен ще бъде напълно заслужено.

Лутън да се изкачи в лига 1

Ексетър

Странно е да се говори за шансовете на Ексетър в промоциите, но те спечелиха мястото си и изглеждат доста опасни независимо от резултатите им в началото на сезона. Нещата в отбора придобиха лош привкус около октомври месец когато загубиха 8 от 11 мача. Именно след тези резултати доста от феновете загубиха вяра в отбора, а мястото на треньора Пол Тисдейл стана несигурно. За радост на всички фенове на отбора ситуацията рязко се преобърна и в следващите си 12 мача Ексетър не допусна нито 1 загуба което отведе отбора до 6-тото място.  В последно време не можем да видим нужната последователност в отбора, но когато спечелят го правят убедително, отбелязвайки по 3 или повече гола в повечето случай.

Пол Тисдейл постигна сериозен напредък след поемането на отбора през 2006г.

Атакуващото трио на Пол Тисдейл е допринесло много за това класиране на отбора. Дейвид Уийлър, Оли Уоткинс и Рубен Райд са отбелязали общо 43 от головете на Ексетър. Тук ще отбележа че Оли Уоткинс показва много добра игра и постоянство в изявите си а е само на 21 години. Очакванията са през лятото той да бъде желан от доста отбори, но в момента е играч на Ексетър и е жаден за голове. Очакванията са ми Ексетър да стигнат до финала в плейофите, но не и да го спечелят.

Ексетър да се изкачи в лига 1

Карлайл

Миналия сезон Кийт Кърли успя да изведе Карлайл до класиране в горната половина на таблицата, след като само сезон по-рано те завършиха близо до изпадащите отбори. Този сезон Карлайл показват още по-добри признаци на развитие като през голяма част бяха дори лидери в таблицата. В най-добра форма отбора бе между август и ноември когато записа 15 мача без загуба. Жалко е че представянето им през втората половина на сезона се влоши. От началото на 2017 година Карлайл са изиграли 23 мача от които са спечелили само 6. Напълно честно ще е ако кажа че отбора не се намира в най-добрата си форма в момента.

Карлайл играха като два различни отбора този сезон

Добрите резултати от първите няколко месеца на сезона изиграха голяма роля в запазването на позицията в топ 7. Карлайл са в серия от 5 мача без загуба, спечелвайки последните 2, така че има надежда. Най-много голове за отбора този сезон е отбелязал нападателя Джабо. Предвид слабата форма на отбора през втората част на сезона, не виждам как могат да спечелят плейофите.

Карлайл да се изкачи в лига 1

Блякпул

След няколко години на разочарования видяхме как Блякпул се свлякоха от премиършип чак до Лига 2. Напоследък обаче нещата се подобряват и всичко това се дължи на Гари Бойер който с идването си промени манталитета на играчите. Не мога да кажа, че Блякпул са от най-добрите в Лига 2, но определено си заслужиха мястото в топ 7.

Гари Бойер се доказа в Блякпул, след като в началото феновете не бяха много доволни от неговото наемане

На моменти през сезона феновете на отбора се чувстваха доста несигурни в това дали техния отбор ще успее да се добере до място в топ 7, но можем ли да ги виним след всичко което преживяха. Блякпул не са печелили повече от 4-ри поредни мача, но това няма значение, защото въпреки това са в плейофите. Една от най-добрите идеи на Гари Бойер бе да доведе нападателя Кайл Васел който има голяма заслуга за това 7-мо място с отбелязаните си 11 гола. Въпреки подобрението, не смятам че Блякпул имат нужните качества да се изкачат в Лига 1 този сезон.

Блякпул да се изкачи в лига 1

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *